vrijdag, maart 16, 2007

The Church
Al jaren ben ik fan van de Australische groep "The Church", hier vooral bekend van hun single "Under the milkyway" van de "Starfish" cd. Hierboven staat uit greep uit de cd's die deze groep gemaakt heeft. Vooral "Sometime, anywhere" en het akoestische verzamelalbum "el momento descuidado" zijn aanraders. Het wordt tijd dat "The Church" (die vorig jaar "Uninvited, like the clouds" uitbrachten) ook eens in Nederland voet aan de grond krijgt.

donderdag, maart 15, 2007

Ritsy' nation
In 1994 werden Minck en ik gevraagd om een nieuwe strip te ontwikkelen van "Suske & Wiske weekblad". Dat werd "SpeedBall Nation", de belevenissen van twee pubers, die terecht komen in de virtuele wereld van de computer. Natalie en Simon (de twee pubers) raken verstrikt in deze virtuele wereld en beleven daar 2 avonturen. Een derde verhaal, dat qua opzet al klaar was, kwam er helaas niet. Naar de redenen kunnen we helaas alleen maar speculeren (zo kwam er nog geen jaar later in het weekblad een Vlaamse strip, die in opzet erg veel leek op "SpeedBall Nation"). "SpeedBall Nation" werd opgevolgd door "Rick Rolluik". In de toekomst gaat Bee Dee de beide "SpeedBall Nation" verhalen in album uitgeven.

dinsdag, maart 13, 2007

RischetstyIn de stapel schetsen die ik heb gemaakt voor diverse concept wenskaarten kwam ik dit schetsje tegen.

Risty op leeftijd
Vorig jaar moest ik enkele voorstellen doen voor leeftijdskaarten. Dit is zo'n kaart die niet door ging, omdat we besloten om een serie van 1 tot en met 20 te maken. Binnenkort kun je deze serie terug vinden in de winkel.