donderdag, april 17, 2008

En dan nog eentje ...Deze kaart heb ik zelf in het mapje "afgekeurd" gestopt! Werd net niet wat ik er van had verwacht, maar wel leuk om te bewaren.

Nog een mislukkertje ...Deze kaart heb ik ruim een maand geleden voorgesteld, maar uiteindekijk kwam er een veel beter uitwerking voor deze kaart. Toch vind ik deze ook wel leuk om even op het blog te plaatsen.

Cartoon tegen zinloos geweld
In het boek "Zinloos Geweld", deze week verschenen bij uitgeverij "Oogachtend", zijn drie cartoons van mij geplaatst.

Zinloos Geweld
Teken(ingen) des tijds

Een verzameling cartoons, gagstrips en illustraties rond het thema geweld, agressie en onverschilligheid, van Kim, Zaza, Hanco Kolk, Marec, Pieter De Poortere, Ilah, Peter De Wit, Jeroom, Marc Legendre, Willem Ritstier (Bill) en vele anderen.

Een initiatief van de vzw Zinloos Geweld.

Cartoonisten zijn intelligente observatoren. Het zijn synthesejournalisten die de tekst van de verslaggever en de momentopname van de fotograaf samenvatten in een even simpel als subliem beeld. 'Zinloos Geweld, teken(ingen) des tijds' is een artistiek statement van 40 aanstormende en gevestigde talenten die, over alle grafische grenzen heen, het beste van zichzelf opvisten uit hun archief of speciaal voor dit project nieuw werk maakten.

'Don't judge a book by its cover' luidt het gezegde maar hier mag u dat gebod negeren. De oplage van dit album werd beperkt tot 1000 exemplaren, waarvan de cover echt gescheurd werd. Het boek is dus zelf slachtoffer van zinloos geweld geworden. Hopelijk stemt dit effect tot nadenken.

Technische gegevens
oplage: slechts 1000 exemplaren!
omvang: 80 bblzn + cover
formaat: 21 x 21 cm
druk: quadri
prijs: 12,50 euro
isbn 9789077549421

Kaartjes


De laatste weken ben ik druk bezig met het maken van nieuwe kaarten in allerlei verschillende stijlen. Dat is erg leuk om te doen. Hierbij een kaartje dat het net niet haalde (en hoewel ik 'm wel leuk vond, begrijp ik wel waarom deze het niet haalde). Geen probleem. Idee├źn genoeg!