vrijdag, november 09, 2007

Saxx op "B-Gevaar".Op de site van B-Gevaar kun je een recensie lezen over de nieuwste "Nicky Saxx".

Gitta ... Saxx... en dan is daar natuurlijk ook nog Gitta Saxx. Geen familie van ...

Nikki Sixx?!?

Via onze uitgever kon ik zojuist dit stukje van Wikipedia plukken.

Nikki Sixx (geboren als Frank Carlton Serafino Ferranno, 11 december 1958 in San Jose, Californië) is een Amerikaans bassist en songwriter. Op 22-jarige leeftijd heeft hij officieel zijn naam laten wijzigen in Nikki Sixx, omdat hij niets meer met zijn vader te maken wilde hebben. Sixx was in de jaren '80-'90 de bassist en songwriter van de rockgroep Mötley Crüe.

Nikki Sixx is het meest beruchte lid van Mötley Crüe en tevens één van de meest populaire rocksterren uit de jaren '80. Zijn decadente levensstijl en overmatig gebruik van drugs is hem in 1986 bijna fataal geworden. Sixx werd dood verklaard na een overdosis heroïne, maar artsen hebben hem toch kunnen reanimeren door hem een injectie met adrenaline rechtstreeks in zijn hart te spuiten. Nikki Sixx zelf vond dit een ludieke toestand en sprak achteraf de volgende boodschap in op zijn antwoordapparaat: "Hoi, met Nikki, ik ben niet thuis want ik ben dood..." Het nummer Kickstart my heart is geïnspireerd door zijn bijna-dood-ervaring. Sixx heeft later een boek geschreven over zijn drugsverslaving onder de titel The Heroin Diaries.

Nikki Sixx wordt beschouwd als één van de beste songwriters/performers van zijn generatie. Anno 2004 is hij getrouwd (sinds 1996) met de actrice/fotomodel Donna D'Errico (onder andere bekend als Donna Marco uit de televisieserie Baywatch) en samen hebben ze vijf kinderen.

Momenteel speelt Sixx in de rockband Brides of Destruction en heeft hij zijn eigen platenlabel.