vrijdag, maart 23, 2007

Risty & HectORHectOR is een character dat ik jaren lang voor het ect huisblad "PERPectIEF" heb gemaakt. Naast strips maakte ik ook cartoons, posters en kleurplaten voor ect.
Dit alles gebeurde onder de bezielde leiding van Marianne Tangel. Zij was, via "Internatio Muller" waar zij toen werkte, mijn allereerste opdrachtgever.

Risty is clean
In mij archief kwam ik vrouwtje Vuil tegen. Waar dit character ooit voor is ontworpen weet ik niet meer.

woensdag, maart 21, 2007

Digi RistyDe laatste week ben ik een beetje digitaal aan het experimenteren.
Dit is zomaar een schetsje.

maandag, maart 19, 2007

Woeste Winth + NIEUW MANGA PROJECT!!!Het beest is los! Niet alleen is "Winth" nu volop in beweging (hierbij pagina 23), ook gaan we werken aan een nieuwe Manga project onder de werktitel "Oost ontmoet West" (West ontmoet Oost).

Enkele maanden geleden begon bij mij, tijdens een Manga manifestatie in Enschede, het idee te vormen om een Manga boek te gaan produceren van minstens 200 pagina's met diverse enthousiaste schrijvers/tekenaars. Om "Bloeddorst" niet voor de voeten te lopen heb ik mijn idee even in de ijskast gezet, maar de tijd lijkt nu rijp.

Mijn vraag is dus: "Wie heeft er zin om mee te werken aan dit project?"

1) Er is al een uitgever.
2) Deadline 30 november 2007.
3) Bladspiegel 17 x 24 centimeter.
4) Geen zwart aflopende pagina's (bij "Bloeddorst" heeft dit druktechnisch veel problemen opgeleverd).
5) Presentatie in Haarlem 2008 en/of op een Manga manifestatie in Nederland.

Er komt een redactie (Minck, Andre Masse en mijzelf) ala "Bloeddorst". Ook de uitgever zal zich bezig houden met de selectie. Bij voorbaat sluiten we niemand uit, maar mocht je twijfelen kun je altijd met ons overleggen. Zelf zie ik graag dat we het beste uit iedereen halen.

Onder Manga versta ik beeldvoering, pagina indeling, vertel ritme. De stijl is vrij, maar de insteek van Manga moet duidelijk zijn. Er zijn heel veel genres, dus er is keus genoeg.

Mochten er nog vragen en/of twijfels zijn dan hoor/lees ik dat graag.

Meer nieuws volgt later op dit blog of op diverse strip en manga sites.